De laatste mindfuck waar ik het met je over wil hebben, is het excuus ik heb een probleem.
Want vaak blijkt dat er eigenlijk helemaal geen probleem is. Je maakt je druk om niets. Daardoor is dit excuus dus een mindfuck: je laat je tegenhouden terwijl dit niet nodig is!

Excuus ik heb een probleem

Is dat wel echt zo? Of maak je je druk om niets? Vaak is het dat laatste. Als topsporter is het essentieel dat je gefocust bent en dat je zelf de regie neemt. Je laat jezelf niet afleiden door dingen waar je niets aan kunt doen. Op het moment dat je je zorgen maakt, stel jezelf dan de volgende vragen:

Heb je een probleem?
Nee? Maak je dan geen zorgen!
Ja? Dan is de volgende vraag:

Kun je er iets aan veranderen?
Nee? Maak je dan geen zorgen!
Ja? Dan is het antwoord ook: Maak je dan geen zorgen!

excuus ik heb een probleem

Maak je niet druk

Het belangrijkste is: maak je niet druk. Neem je problemen niet te serieus. Zoom af en toe uit en kijk vanuit een helikopterview naar jezelf. Is het echt zo erg? Waarschijnlijk niet. Het belangrijkste is: geniet van datgene wat je aan het doen bent!

Lees ook: Herken je mindfucks

Herken je mindfucks

Wat houdt je tegen om te doen wat je werkelijk wilt doen? Welke beren zie jij op de weg?
Wat zijn je obstakels of, beter gezegd, wat zijn je mindfucks? Op het moment dat jij iets nieuws gaat doen, is dat vaak spannend. Misschien komt er onzekerheid om de hoek kijken, mis je zelfvertrouwen of weet je niet waar je moet beginnen waardoor je in de verkramping komt. Je hoort stemmetjes in je hoofd – maar van wie zijn die? Van jezelf? Of is je zoogdierenbrein aan het woord: je ego, je kritische ik of ‘Henk’ – de naam die jij je ego hebt gegeven?

De 10 meestvoorkomende mindfucks

Dit was de laatste van de 10 mindfucks die ik bij veel mensen terug zie komen. In mijn boek ‘Het leven, dat is pas topsport!’ leid ik je door de populairste mindfucks en leer je een plan te maken om hier schijt aan te hebben, zodat jij je doelen wél gaat realiseren!

Nu al benieuwd naar de 10 mindfucks? Die vind je hier. Of lees de vorige blogs terug.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00