Ervaring met trans schwarzwaldErvaring met trans schwarzwald

Opnieuw is Sanne actief in een meerdaagse etappekoers. Ditmaal rijdt ze de Trans Schwarzwald. Die ging woensdag van start en duurt tot en met zondag. “En we rijden hier met een erg sterk deelnemersveld bij de vrouwen”, vertelt Sanne. “Sabine Spitz, Hanka Kupfernagel, Hielke Elferink en nog veel meer andere toppers doen mee.” Zelf rijdt ze eigenlijk een koers met twee gezichten en dat is na de eerste twee ritten ook duidelijk. “Mijn doel is om hier beter te worden. En omdat het cross-seizoen over ruim een maand start, zal ik niet iedere dag volle bak rijden. Dat klinkt raar en dat is voor mij ook heel raar, maar het is wel het beste. Ik wil het komende jaar goed vlammen!”

Woensdag begon Sanne in ieder geval met een ‘knaldag’. Het leverde haar direct een mooi resultaat op. “Het was super warm en met 117 kilometer een lange dag. Ik verwachtte dat veel mensen last zouden krijgen van de warmte en ik zag inderdaad ook veel mensen inkakken. Het was belangrijk om goed te eten en drinken. Ik reed lekker en hield mijn eigen tempo.”

Sanne koos ervoor om vooral haar eigen tempo te rijden. “Maar ondanks dat ik niet volle bak heb afgezien, heb ik wel hard gereden met de juiste focus. Dat voelde goed. In het begin heb ik verschillende meiden laten gaan, maar uiteindelijk heb ik er ook veel teruggepakt. De laatste 55 kilometer heb ik als derde gereden. De eerste twee meiden heb ik helemaal niet gezien. Ook niet in de verte. Uiteindelijk was ik super tevreden met deze plek en vooral met welk gevoel ik heb gereden. BAM. Daar kan ik mee verder.”

Andere dag

Maar donderdag was het weer een andere dag. Een nieuwe dag. “En een ander verhaal”, zegt Sanne. “Topsport is doelen stellen. Doelen waardoor je beter gaat presteren. En het belangrijkste is dat je je ook aan die doelen houdt en er dan ook tevreden mee bent. Vandaag was het mijn doel om lekker rustig te rijden en dat is gelukt. Ik moet zeggen, een hele uitdaging voor mij.”

Rustig rijden is niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. “Ik vind het vele malen makkelijker om gewoon volle bak te vlammen. Maar ondanks dat mijn resultaat vandaag niet zo best is, ben ik tevreden en zelfs trots op mezelf dat ik dit doel bereikt heb. Ik heb lekker gereden en genoten van de omgeving. Mijn doel ligt in de winter en deze wedstrijd zie ik als voorbereiding. Vandaar deze keuze van vandaag. Morgen heb ik weer andere doelen!”

Wil jij als sporter leren hoe jij de makkelijkste sportieve winst boekt? Check hier waarom mentale training voor sporters zo belangrijk is.

Wil je goed voorbereid aan de start staan qua training check deze core stability oefeningen voor wielrenners. 

Met sportieve groet, Sanne

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek zodat jij vol energie je doelen realiseert. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagram of Facebook.

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00