Je bewust zijn van energievreters en energiegevers is een hele goede manier om aan je energieniveau te werken. Terugkijkend paste ik dit als klein meisje al toe: kiezen voor datgene wat energie geeft en afscheid nemen van wat energie kost.

 

Energievreters

Het was een mooie zomerse dag, ik was naar school geweest en wilde graag nog even buitenspelen. Ik had me al omgekleed, maar mijn moeder had andere plannen. We zouden op de koffie gaan bij opa en oma. Niet dat ik geen leuke opa en oma had, integendeel. Maar ik had gewoon zin om iets anders te doen. Boos en teleurgesteld reageerde ik op het besluit mijn moeder. We kregen zelfs ruzie. Uiteindelijk sprak mijn moeder de volgende woorden die altijd bij mij zijn blijven hangen: ‘Sanne, in je leven moet je soms ook dingen doen die je niet leuk vindt.’ Ik reageerde meteen, recht vanuit mijn hart: ‘Nee, dat is niet waar! Ik ga in mijn leven alleen maar dingen doen die ik wél leuk vind!’ Ik weet dat mijn moeder best een punt had toen ze dat zei. Natuurlijk doe ik ook weleens iets wat ik niet leuk vind (ik ging dus gewoon mee naar oma), maar nu kies ik voor die projecten en dingen waar ik echt voor warmloop en waar ik energie van krijg. Op het moment dat ik merk dat ik iets niet meer leuk vind, ga ik schakelen: keuzes maken, nee zeggen, uitbesteden of afscheid nemen.

Om mentale energie te tanken is het essentieel dat je waakzaam bent op je energiegevers en energievreters en dat je hier ook keuzes in durft te maken. Dat is essentieel.

5 energiebronnen

In mijn boek omschrijf ik 5 energiebronnen, en energiegevers / energievreters zijn nummer 5. Benieuwd naar de andere energiebronnen? Begin hier met mijn blog over energiebron 1: meer energie door voeding.

Wil jij nú meteen al mijn praktische tips lezen?
In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

Pin It on Pinterest

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00