kz0z8y370yry86npy73qc55j2i7fcr

Heb jij het gevoel dat je meer in huis hebt dan je nu laat zien? Wil je meer bereiken, maar je niet helemaal kapot werken? Wil jij je doelen realiseren en je impact vergroten, maar is het enige wat je
bereikt dat je je futloos en leeg voelt? Wil je alle ballen succesvol in de lucht houden, maar vraag je je weleens af hoe je dat doet? Werk je keihard, maar bereik je niet het gewenste resultaat? Of bereik je wel het gewenste resultaat, maar voel je je tóch niet gelukkiger of succesvoller? Je energieniveau verhogen is de onzichtbare basis om topprestaties neer te zetten.

[toc]

Je energieniveau verhogen

Veel mensen denken dat de basis van presteren hard werken en altijd doorgaan is. Doorgaan tot het echt niet meer kan – sla de burn-outcijfers er maar op na. Door hard te werken en veel te trainen, kom je ver en kun je ook winnen. Maar om structureel topprestaties neer te blijven zetten, heb je een andere strategie nodig. Ook de ambitieuze mensen die ik tegenkom in mijn werk als peakperformancecoach en spreker hebben één ding gemeen: ze vergeten vaak goed voor zichzelf te zorgen. En dat terwijl je juist een sterke basis nodig hebt. Duurzame topprestaties lever je immers alleen met een fit lichaam en een heldere geest.

Vanaf nu ga je dus goed voor jezelf zorgen. Je bent deze blog niet voor niets aan het lezen. Maar hoe zorg je nu voor dat fitte lichaam en die heldere geest en hoe verhoog je je energieniveau? Door energie te tanken, aan de hand van de volgende 5 essentiële energiebronnen.

Dit zijn de 5 energiebronnen om je energieniveau te verhogen:

1 Gezond eten
2 Rusten
3 Bewegen (op de juiste manier!)
4 Zorgen voor een goede mind-bodyconnectie
5 Waakzaam zijn op energiegevers en energievreters

Topprestaties lever je alleen met een fit lichaam en een heldere geest.

energieniveau verhogen

Mijn verhaal: ik kon niet meer fietsen

Even een korte flashback naar mijn persoonlijke verhaal. Ik had een doel voor ogen: het wereldbekerklassement veldrijden winnen en dat lukte. Ook behaalde ik op dat moment mijn masterdiploma. Daarna ging ik door, vol gas en met een enorme drive op weg naar het realiseren van mijn volgende doel: wereldkampioen worden.

Twee maanden later fietste ik op mijn gewone fiets van Vlierden naar Deurne. Dat is niet ver, maar 3 kilometer. Ik had wind tegen en mijn benen deden pijn. Ik kon niet meer fietsen, zelfs niet op mijn gewone fiets. Mijn lichaam was op en trapte letterlijk op de rem. Al langere tijd was ik moe, leeg en overbelast. Hoe kwam dat? Wat had ik genegeerd? Ik had mezelf ten doel gesteld om het wereldbekerklassement te winnen en mijn mas- terdiploma te behalen en beide doelen had ik vol gas gerealiseerd. Maar met oogkleppen op. Ik bleef maar doorwerken in de overtuiging dat dit nodig was voor het behalen van mijn andere doelen.

Lees ook: 7 tips voor peak performance

Nog maar twee wereldbekerwedstrijden te gaan en ik zou aan kop staan in het klassement. Ik moest en zou winnen, maar mijn lichaam was op. Ik was kortademig en er werd inspanningsastma geconstateerd. Maar stoppen was geen optie. Vlug aan de antibiotica en puffers, zodat mijn longen snel zouden genezen. Nu kan ik je vertellen dat het voornamelijk symptoombestrijding was. De spanning en stress gaven me allerlei fysieke klachten, maar ik bleef genoegen nemen met een lager energieniveau. Bovendien was ik niet trouw gebleven aan mijn gevoel, terwijl ik diep vanbinnen best wist wat ik moest doen: rust nemen. Want het combineren van een topsportcarrière (inclusief het runnen van mijn eigen team) met een universitaire opleiding, dat is niet niks.

De 5 energiebronnen voor het verhogen van je energieniveau

In de komende blogs ga ik je vertellen hoe je met deze 5 energiebronnen aan de slag gaat. Je energieniveau verhogen zodat je klaar bent voor topprestaties!

Wil jij nú meteen al mijn praktische tips lezen?
In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00