Hi, ik ben Astrid, je kent me hoogstwaarschijnlijk nog niet, dus ik zal mezelf eerst even introduceren. Ik ben Astrid van der Laan, eigenaar van Bravery at work, amateurwielrenner en freelance fotograaf, met een enorme passie voor reizen. Begin dit jaar ben ik voor mijzelf begonnen, na zestien jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben en een sabbatical van een aantal maanden vorig jaar. Een flinke verandering dus.

Energiek ondernemen

Deze verandering is het resultaat van een redelijk lange zoektocht met als grote vraag ‘Wat wil ik nu echt?’. Een kleine inleiding. In april 2015 was is op reis in Nepal, toen daar een grote aardbeving plaats vond (met een kracht van 7.8 op de schaal van Richter, waarbij ruim 7.000 mensen zijn overleden). Ik heb 2.5 dag op straat doorgebracht en op de tweede dag was er een naschok die zo heftig was dat ik ervan overtuigd was dat ik deze schok niet zou overleven. Naast het feit dat ik natuurlijk alles wat ik heb meegemaakt tijdens deze dagen moest verwerken, kwam toen dus ook de vraag ‘wat wil ik nu echt’ om de hoek kijken. Een flinke zoektocht, soms met de nodige frustratie, maar met mooi resultaat. Allereerst kocht ik vlak na deze reis ik mijn eerste racefiets en uiteindelijk heeft dit geleid tot het feit dat ik voor mijzelf ben begonnen.

>>> Kan jij wel een energieBOOST gebruiken? Download nu deze masterclass zodat jij ontdekt hoe jij naast voeding ook je energieniveau kan verhogen! 

De omslag door de aanschaf van mijn racefiets

Op het moment dat ik mijn eerste racefiets kocht, had ik niet kunnen bedenken hoe belangrijk deze in mijn leven zou worden. Ik heb het echt nodig om er af en toe op uit te gaan, wordt zelfs onrustig als ik een paar dagen niet heb gefietst. Daarnaast bedenk ik vaak de beste oplossingen en ideeën op de fiets! Mijn hoofd raakt dan helemaal leeg, waardoor er ruimte komt voor andere inzichten, zelfs zonder dat ik daar actief mee bezig ben.

Daarnaast bedenk ik vaak de beste oplossingen en ideeën op de fiets!

Ik zorg nu dus ook dat ik een juiste balans heb tussen werk en privé, voorheen liet dat nog wel eens te wensen over. Ik wil namelijk aan mijn persoonlijke doelstellingen toekomen, zoals het fietsen van de Elfstedentocht en in totaal minimaal 5000 km dit jaar. Maar ik wil ook genoeg tijd besteden aan mijn eigen bedrijf en missie om iedereen plezier in hun werk te laten ervaren. Dat doe ik onder andere als teamcoach, waarbij ik geloof dat goed samenwerken in een team de sleutel is tot succes en dat je daarbij nooit uitontwikkeld bent. Zodra je stopt met investeren in de ontwikkeling jezelf en van het team, sta je namelijk direct stil.

Balans in mijn onderneming & Privé leven

Als ondernemer is het gemakkelijk om al je tijd aan je bedrijf te besteden. Er is namelijk altijd wel iets te doen. Ik vind het echter belangrijk om ook genoeg tijd te besteden aan andere dingen. Om genoeg te kunnen sporten, zorg ik ervoor dat ik mijn fietsritjes in mijn agenda zet. Dit doe ik ook met al mijn zakelijke en privé afspraken en dingen die nog op mijn to-do lijst staan. Door alles in te plannen in mijn agenda, weet ik zeker dat ik deze zaken op pak en ik ook genoeg tijd besteed aan andere zaken dan werk. Het klinkt niet spontaan op alles in te plannen, maar daardoor heb ik tijd voor alles wat ik wil doen en hoef ik niet steeds te denken aan dingen die ik nog moet, of wil, doen.

Mijn ochtendritueel

Daarnaast helpt het dat ik een vast ochtendritueel heb. Ik sta tussen 6 en 7 uur op, dit is afhankelijk van mijn afspraken. Als mijn wekker gaat, sta ik redelijk snel op, doe 15 minuten core stability training en ga douchen. Pas als ik naar beneden ga pak ik mijn telefoon erbij. Dat eerste uurtje hou ik dus helemaal voor mezelf en zorgt voor een rustige start van de dag.

Ik haal mijn energie voornamelijk uit de omgang met anderen. Ik ben dan ook blij dat ik veel afspraken heb met leuke mensen, ik een netwerk heb waarmee ik genoeg kan delen en ik lekker met vrienden kan gaan fietsen of andere leuke dingen doen. Al kan ik er soms ook ontzettend van genieten om alleen op pad te gaan. Een goede balans is voor mij heel belangrijk.

Op mijn website www.braveryatwork.com vind je veel meer over wat ik doe en zie je wie er achter die fietsbril schuil gaat.


Ben je benieuwd naar mijn traject om zakelijk te winnen zonder privé te verliezen en wil jij kennismaken? Meld je aan voor een kennismakingscall.

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagramof Facebook.

Met sportieve groet, Sanne van Paassen

ENERGIEK ondernemen gastblog Astrid

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

Pin It on Pinterest

Share This
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00