...

GIETEN: VeldrijdenRuim negentien maanden was het geleden dat Sanne haar laatste veldrit reed. En dus keerde ze zondag met een vierde plaats terug in de Superprestige Gieten. Pardon? Ja, het resultaat was direct opvallend. Achter een kopgroepje van drie rensters wist Sanne naar de eerste plaats naast het podium te rijden. “In de finishstraat was ik wel emotioneel. Dit voelde als winnen”, erkende Sanne achteraf. “Ik had me ten doel gesteld om in de top tien te eindigen.”

Het besef is er bij Sanne dat ze een bijzondere rentree achter de rug heeft. “Het was vanochtend ook wel raar om weer in de auto te stappen voor mijn eerste cross-wedstrijd sinds februari 2013. Gelukkig was ik vrij relaxed. Natuurlijk wel wat gespannen, maar niet te. Mijn trainer had me aangegeven dat het al heel wat zou zijn als ik wist uit te rijden en ik dat ook pijn vrij kon doen. Daarbij stond ik achteraan bij de start. Ik moest dus ook niet direct te hoge verwachtingen hebben.”

Belangrijk voor Sanne was dat ze haar eigen ding zou doen en dat deed ze. “Ik had een goede start en heb mijn eigen race gereden. Als tiende ging ik het veld in en daar lag ik na de eerste ronde nog, maar daarna ben ik in gaan halen. Al snel zag ik de vierde renster in de wedstrijd en ik wist haar tijdens een technische passage te passeren. Toen besefte ik ook wel even wat ik heb geflikt en wat ik heb meegemaakt. Ze zijn niet zomaar van me af! Ik sta hier gewoon weer en dit is wel weer echt vertrouwen tanken richting de volgende wedstrijden.”

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00