Hoera, je hebt gewonnen! Maar natuurlijk smaakt die mooie overwinning naar meer. Want dat is wat je wilt: keer op keer winnen. Duurzaam presteren en topprestaties blijven leveren zonder dat je opbrandt. Dat je na het realiseren van het ene doel, ook het volgende doel realiseert. Moeiteloos en met plezier.

Duurzaam presteren

In deze en de volgende blogs neem ik je mee op weg naar duurzaam succes. Dat kan op twee verschillende manieren. Het kan zijn dat je in dezelfde koers nog meer wilt winnen: duurzaam winnen. Maar het kan ook zijn dat je na een mooie overwinning twijfelt of het nog wel de juiste koers voor je is. Als je een nieuwe koers gaat rijden, kan het voelen als falen omdat anderen jou misschien wel gesteund hebben in het realiseren van dit doel. Of je voelt je schuldig omdat dit toch ooit een droom van je was.

Hoe bepaal je dan een nieuwe koers waarbij je trouw blijft aan jezelf? En hoe zorg je ervoor dat je in die nieuwe richting ook weer als winnaar uit de race komt?

Lees ook: Vier je overwinning

Winstgevende routines creëren en op koers blijven

Dat gaan we doen aan de hand van een cruciale term: periodisering. Als topsporter volg je altijd een trainingsschema waarin periodisering is toegepast. Dit is een planning waarin je in verschillende fases aan je trainingsopbouw werkt. Zodat je je verschillende ‘lagen’ traint en uiteindelijk echt klaar wordt gestoomd om topprestaties te leveren. Je begint met het verbeteren van je basisconditie en naarmate je verder in het proces komt, verhoog je de intensiteit. Daarnaast wordt er ook rust ingepland, zowel net voor een event (supercompensatie), als net na het moment waar je naartoe hebt getraind.

duurzaam presteren

Keer op keer blijven winnen: dat is peak performance

Deze topsportersfilosofie wordt ook gebruikt in mijn peakperformancemethode. En dat is waarom je nu, voordat je de volgende berg gaat beklimmen, de tijd neemt om te reflecteren en evalueren.

Na ieder seizoen gebruikte ik als topsporter mijn rustperiode niet alleen om fysiek bij te tanken, maar ook om vooruit te kijken en mijn nieuwe doelen te bepalen. Dit gaf me de energie en focus om extra te genieten van mijn rust, want ik wist dat ik die nodig had om daarna weer te knallen. Het zorgde er ook voor dat ik nog slimmer mijn volgende doel kon realiseren.

Door bewust de tijd te nemen, kwam ik tot inzichten waarmee ik bijvoorbeeld in mijn trainingen kon gaan experimenteren of met welke experts ik wilde samenwerken om mij te ondersteunen in het realiseren van mijn doelen. Daarnaast kwam ik er ook achter of ik echt op koers zat of dat ik hem moest wijzigen.

Met mijn peakperformance methode ontdek je hoe je duurzaam kunt blijven winnen op dezelfde koers of wat je kunt doen als je merkt dat je niet meer op de juiste koers zit. In mijn volgende blog ga ik dieper daar op in.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00