kz0z8y370yry86npy73qc55j2i7fcr

De eerste stap in het realiseren van je doelen is het formuleren en uitspreken van je droom. Droom groots! Hiermee bepaal je de top van de figuurlijke berg die jij gaat beklimmen. Topsporters spreken hun droom uit en bepalen zelf hun spelregels om die droom waar te maken. Daarom vraag ik jou ook je eigen spelregels te formuleren, zodat je kunt genieten van je eigen reis. Het is nu tijd dat je je eigen dromen serieus neemt. Dat je de top van je berg bepaalt.

[toc]

Droom groots

Durf te doen waar je van droomt, en wees trouw aan jezelf en je diepste verlangens – ook al geloof je nog niet dat je deze kunt realiseren. Door stil te staan bij je dromen, neem je de regie en voorkom je dat je alles op de automatische piloot gaat doen.

Tijdens mijn coachingsessies zie ik vaak dat mensen zichzelf klein houden. Ze staan zichzelf niet toe hun dromen serieus te nemen. Vaak zeggen ze: ‘Ik weet niet wat ik wil’. Maar dit is een excuus. Je weet wel wat je wilt, maar je onderneemt geen stappen om je droom waar te maken. Daarom daag ik je uit om even stil te staan en je droom te formuleren.

droom groots

Droom groots. Hierdoor daag je jezelf uit om uit je comfortzone te komen en groter te denken dan dat je nu doet. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Je mag buiten de gebaande paden denken. Als je jezelf toestaat grootser te dromen, zul je merken dat het formuleren en realiseren van je doelen makkelijker wordt. Je ontdekt nieuwe kansen en mogelijkheden die je eerder niet had gezien. Daarnaast zorgt het ervoor dat je jezelf niet meer klein houdt en dat je in actie komt.

SMOOTH dromen: Simpel, Meetbaar, Onacceptabel, Onrealistisch, tijdsgebonden en Hilarisch

Om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier je dromen formuleert en echt in beweging komt, vraag ik je om SMOOTH te dromen. SMOOTH is bedacht door Marc Lammers, auteur van Van goed naar goud, en staat voor Simpel, Meetbaar, Onacceptabel, Onrealistisch, tijdsgebonden en Hilarisch.

Het is een methode die je dwingt uit je comfortzone te komen en die je uitdaagt om net iets groter te denken dan je gewend bent. SMOOTH dromen zorgt ervoor dat je je droom eenvoudig kunt formuleren en er een deadline aan stelt, maar ook dat je hem zo formuleert, dat je je er eigenlijk heel ongemakkelijk bij voelt. Je durft hem stiekem niet uit te spreken naar anderen, want misschien vinden zij het een beetje overdreven. Dat is het juiste gevoel.

Lees ook: Ontdek je motivatie: Waarom doe je wat je doet?

Je droom moet onacceptabel, onrealistisch en zelfs een beetje hilarisch zijn, want door groots te dromen, ga je ook grootser denken. Zo kom je tot nieuwe inzichten en herken je nieuwe mogelijkheden om je doelen te realiseren. Je ziet kansen die je eerst niet had gezien. Onthoud: if a dream doesn’t scare you, it’s not big enough.

Ik daag je uit om je droom en doel voor over vijf jaar SMOOTH te formuleren.

Groots dromen: Wat als alles kan?

Nu is het tijd om je droom te gaan formuleren. Durf groots te dromen. Echt enorm groot!
Deze vragen helpen bij het formuleren van je droom:

• Hoe ziet je leven er over vijf jaar uit?
• Wat als alles kan?
• Wat zou je doen als je alle financiële middelen had?
• Wat als je het netwerk hebt?
• Waar begin je van te kwispelen?
• Waar krijg je energie van?
• Wat wilde je worden toen je vroeger klein was?
• Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Het is inderdaad de bedoeling dat je je oncomfortabel voelt bij het formuleren van je droom. Als je jezelf klein houdt, zullen je resultaten ook ‘klein’ blijven. Maar als je groots denkt, zullen je resultaten ook groots zijn! Maak van deze bekende uitspraak een gewoonte: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00