...

Als eerste een hele dikke disclaimer voor dat we aan de slag gaan met de tips over doorkomen van corona tijd als ondernemer. Wat is het erg wat er in de wereld gebeurt. Bizar dat een virus zo’n impact heeft op ons leven. Het is goed dat wij de regie nemen in het verder verspreiden van het virus. Dit is alleen al een verantwoordelijkheid voor degene die in de vuurlinies aan het helpen zijn en voor de mensen die al zwak of ouder zijn. Buiten dat, hoor ik steeds meer verhalen van jonge fitte en vitale mensen die ook flink ziek worden. Take care!

Met dit artikel over doorkomen van Corona tijd als ondernemer wil ik je een aantal tools geven hoe je in deze lastige tijd als ondernemer goed kan doorkomen. Zie het juist als groeikansen, een hou vast, zodat je de komende periode sterk bent en blijft. Doe er je voordeel mee, zodat je fit en sterk bent om Corona te verslaan. Fysiek en mentaal. Want dat is natuurlijk belangrijk om deze Corona tijd door te komen als ondernemer.

Winnaars verliezen nooit, winnaars ontdekken alleen hoe ze het beter kunnen doen! 

Doorkomen van deze corona tijd als ondernemer, zo doe je dat

Deze blog is een onderdeel van een serie over doorkomen van deze Corona tijd als ondernemer. Dit is de eerste stap in het fit en energiek doorkomen van deze tijd. Om ervoor te zorgen dat je als bedrijf niet omvalt, begint het ermee dat je ervoor gaat zorgen dat je als persoon niet omvalt! Hoe erg zou het zijn dat je straks zowel met je bedrijf als dat jezelf bent omgevallen.

Als je mij langer volgt dan weet je dat ik als ex-topsporter je help om de topsport mindset te integreren in je business. Ik wil je dus echt vragen: Ga het spel spelen om te winnen, in plaats van dat je het spelt speelt om niet te verliezen. Het lijkt een klein verschil, maar dit is echt een groot verschil! Je speelt het spel vanuit de aanval of juist vanuit de verdediging. Ik wil je echt vragen om vanuit de aanval aan de slag te gaan. Juist in deze tijd. Hoe kan jij die regie pakken? Hoe kan jij die verantwoordelijkheid pakken? Hieronder lees je 7 tips hoe je die verantwoordelijkheid pakt om nog beter voor jezelf te zorgen, zodat je juist deze periode als ondernemer sterker doorkomt.

In de blog die morgen online komt deel ik tips hoe je de verantwoordelijkheid businesswise pakt zodat je het doorkomen van Corona tijd als ondernemer makkelijker maakt.

Blessure tijd

Voordat ik concreet de tips met je deel, wil ik een metafoor met je delen. Zie dit als een blessure periode. Topsporters zijn regelmatig geblesseerd, maar zij zijn getraind in hun mentale weerbaarheid. Ze blijven positief en denken in kansen. Hun blessure tijd gebruiken ze om aan hun herstel en aan hun basis te werken, zodat ze vervolgens nog sterker terug komen. In tijden van blessure vergroten zij juist hun mentale weerbaarheid. 
Gebruik deze periode om aan jezelf en aan je business te werken!

Vandaag gaan we aan de slag hoe je aan jezelf werkt.

Heb je geen zin om te lezen? Luister dan deze podcast waarin ik je alles vertel hoe je als ondernemer deze periode kan doorkomen.

7 tips hoe je als ondernemer deze Corona tijd doorkomt.

Doorkomen van corona tijd als ondernemer doe je met onderstaande tips.  Zodat je ervoor zorgt dat jezelf niet omvalt. Mentaal en fysiek.

1. Maak selfcare prioriteit

In periode van tegenslag is dit echt het aller aller belangrijkste! Ga goed voor jezelf zorgen, zodat jij overeind blijft staan. Want jij bent de drijvende kracht achter je business.

Eet gezond, blijf bewegen (niet te intensief), zorg voor een positieve mindset (zie tip 5) en maak het gezellig met je geliefdes. Het is natuurlijk bijzonder dat je de komende periode veel binnen zit. Je sociale kring is veel kleiner. Maar ga er samen iets leuks van maken! Het is net kerst, alleen duurt dit iets langer!

2. Keer naar binnen

Het is tijd om naar binnen te keren. Letterlijk en figuurlijk. Zie dit echt als een kans om te evalueren en eventueel een nieuwe koers of werkwijze uit te zetten. Juist nu is het ook de tijd om jezelf de vragen te stellen:

  • lig ik nog wel op koers?
  • wat wil ik echt?
  • wat kan ik de komende weken doen om hier vorm aan te geven?

Kleine extra tip: evalueer, maar neem ook actie! Want daarmee ga je het verschil maken. Welke kleine stap kan je vandaag nog gaan zetten? 

3. Pak de regie: wat zijn je spelregels

Pak echt de verantwoordelijkheid, hoe ga je de regie pakken de komende periode zodat je het spel gaat spelen om te winnen? Wat worden je nieuwe routines? Mensen houden van structuur, hou vast. Juist nu ook. Alleen veel routines worden nu over boord gegooid en zijn niet meer mogelijk door de nieuwe regels.

Zorg ervoor dat je vandaag nog nieuwe routines maakt, voor je gezondheid, om te sporten, voor je werk, om te connecten met je geliefdes. Doe iedere dag binnen een work-out, ga nieuwe recepten uitproberen, facetime dagelijks met je geliefdes, plan tijd in om nieuwe dingen te leren.

4. Focus op het proces

Als je mij al langer volgt weet je dat ik gek ben op doelen stellen. Ik zie dat er vaak de fout wordt gemaakt dat er op het resultaat wordt gefocust. Op het moment dat je op het resultaat focust, kan het zijn dat je in de verkramping schiet. Vooral als je merkt dat iets onmogelijk is. Maak je proces helder. Wat ga je de komende periode echt doen? Welke stappen ga je nemen.

Vooral nu wil ik je uitdagen om op het proces te focussen. Welke stappen gaan ervoor zorgen dat jij als ondernemer niet omvalt? Wat zijn je procesdoelen?

Stel voor dat je resultaat doel is: fit en energiek deze Corona tijd doorkomen.
Wat zijn dan je procesdoelen? Hoe ga je dat dan realiseren?

Check deze video over hoe je een roadmap maakt en download even dit werkboek. Dit gaat je er enorm bij helpen!

5. Kies voor liefde

Je mindset is alles. Je bent wat je jezelf wijsmaakt! Onze gedachtes en emoties hebben een enorm grote invloed op hoe we onszelf voelen en hoe we dus ook gaan handelen. Je gedachtes bepalen dus hoe je letterlijk in de wedstrijd zit en of je dus het spel speelt om te winnen of dat je het spel speelt om niet te verliezen.

Ik wil je echt vragen om niet vanuit angst te handelen, maar juist voor liefde te kiezen.

Dat doe je zo:
Stap 1: Accepteer dat je angstige gedachtes hebt. Voel wat er gebeurt als je onzeker, angstig of gestresst bent. Laat dit gewoon zijn.
Stap 2: Bedank dit gevoel. Want als je dit niet zou voelen – wat heel vaak gebeurd, want vaak walsen we maar door op de automatische piloot – kan je dus ook niet voor iets anders kiezen.
Stap 3: Kies op nieuw. Je bent jezelf er bewust van en nu is het tijd om iets anders te kiezen. Welke stap kan je nu juist zetten? Waar kan je jezelf nu beter op focussen? Welke gedachte kan je nu beter helpen?

6. Zorg voor een ochtendroutine

Als je zover bent gekomen, dan is het volgens mij wel duidelijk dat een echte winnaar die regie pakt! Dat doe je door de dag met een ochtendroutine te starten. In plaats van dat je in de ochtend meteen je telefoon opent, ga je vanaf eerst tijd voor jezelf nemen. Check iedere ochtend even in bij jezelf en voel hoe het met je is. Vervolgens ga je de intentie van de dag bepalen.

Zo ziet mijn ochtendroutine eruit en geeft me kracht om deze Corona periode door te komen als ondernemer:

  • 3 min ademhalingsoefeningen
  • 1 min intentie van de dag bepalen
  • 2 min dankbaarheid opschrijven (minimaal vijf dingen)
  • 10 min mediteren
  • 5 min flow schrijven
  • 2 min dag visualiseren (maar ook het visualiseren van een goede afloop van deze Corona periode – voor mezelf, mijn geliefdes maar ook voor deze wereld)
  • 5 min yoga oefeningen

Ga je ochtendroutine voor jou op jouw manier vormgeven. Als je nog geen ochtendroutine hebt, besteed vanaf morgenvroeg 5 minuten aan je routine. Start bijvoorbeeld met een paar ademhalingsoefeningen en zet je intentie voor de dag. Breid deze dan de komende periode uit met datgene wat bij jou past!

7. Beperk de media consumptie.

Het nieuws wordt er niet beter op. Het is gewoon enorm erg wat er in de wereld gebeurd. Iedere keer dat je het nieuws hoort of leest, dan doet dat iets met jou. Het beïnvloedt je energieniveau. Misschien merk je het effect nog niet, toch heeft het impact op je onderbewuste brein.

Door bewust de regie te pakken over wanneer je dit doet en dit niet te vaak te doen. Bescherm je jezelf van alle prikkels en kan je jezelf vooral focussen op je eigen koers je eigen plan.Zo neem je dus echtde regie over je eigen energieniveau. Want zoals je hierboven al hebt gelezen, is het belangrijk dat je niet gaat handelen vanuit angst. Grote kans als je teveel het nieuws volgt, je dit wel gaat doen.

Speel je het spel om niet te verliezen, of speel je het spel om te winnen.

Zo, dit waren mijn tips voor nu. Laat even weten met welke tip je nu in actie komt door middel van een reactie hieronder. Dat vind ik leuk om te lezen. Misschien vraag je jezelf af hoe ik je nu kan helpen, dat kan door middel van deze dingen:

Hoe kan ik je nu helpen?

 

Take care!
Alles wat je overkomt kan je dragen. Jij komt hier weer steker uit! Wij komen hier weer sterker uit!
Zorg goed voor jezelf en voor je geliefden. Met deze tips ga je deze Corona periode goed doorkomen als ondernemer.

Morgen komt er een nieuwe blog online hoe je juist business wise sterker uit deze periode komt.

Met sportieve groet, Sanne

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00