...

Wat doe je als je vage fysieke klachten ervaart? Ken je dat gevoel, dat je ’s ochtends denkt: ‘dit lukt me vandaag echt niet!’. Persoonlijk komt dit onderwerp voor mij dichtbij, omdat ik tijdens mijn sportcarrière veel te veel van mijn lichaam heb gevraagd en alle vage klachten heb genegeerd. In deze blog deel ik tips voor direct meer energie! 

Geen zin om te lezen, wel zin om te luisteren? Ik maakte ook een podcast over hoe jij direct meer energie krijgt:

Mijn lichaam trok aan de rem

Tijdens mijn sportcarrière  gaf mijn lichaam mij de signalen dat het beter was om rustigere aan te gaan doen, maar die signalen heb ik tijden lang genegeerd. Ik was druk bezig met mijn master studie in combinatie van topsport. Ik dacht dat gaat makkelijk. Ik ging maar door, tegen beter weten in.

Dat is waarom ik deze blog schrijf. Omdat ik het belangrijk vind dat jij juist naar je lichaam luistert!

Het negeren van deze klachten zorgden voor een extreme blessure. In plaats van luisteren naar mijn lichaam ging ik nog harder werken. Ik voelde wel dat ik vermoeid was, waardoor ik minder ging presteren in mijn sport. Mijn interpretatie van het dalen van mijn prestaties was dat ik gewoon meer moest gaan trainen.

Zo gezegd zo gedaan.  Alleen ik werd niet fitter. De artsen constateerde verschillende “kwaaltjes”, voor long problematiek was mijn ding. Ik kreeg medicatie om mijn lichaam steeds een kleine boost te geven.

Voor de korte termijn hielp dit mij even. Maar voor de lange termijn had dit vele consequenties.

Door blijven pushen, helpt niet!

>>Kan jij wel een energieBOOST gebruiken? Download dan deze masterclass<<

help vage klachten en nu?Vage klachten willen je iets vertellen

Als je merkt dat je vage klachten hebt, en je blijft maar door rennen dan word je uiteindelijk op een of andere manier terug gefloten door je lichaam. Als jij bij relatief nog maar kleine klachten door blijft gaan, dan zal vroeg of laat je lichaam op een andere manier aan de rem trekken.

Geloof me, je kan beter te vroeg rust nemen dan te laat! En ik geloof er juist ook in, dat je door rusten nog sterker wordt. Wat je aan het doen bent. Vaak blijven wij te lang en te hard door pushen. In mijn ogen is dat dus niet het antwoord.

Ga je lichamelijke klachten zien als signalen die je iets willen vertellen en hierop in speelt dan kun je pas echt stappen gaan zetten! Want jij bent tot nog meer in staat dan dat jij zelf nu denkt!

direct meer energie

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Een van mijn grootste inzichten is dat wanneer ik altijd in dezelfde modus bleef zitten ik mezelf niet energieker zou gaan voelen en dus ook niet van mijn klachten af zou komen. Ik ben heel erg goed bij mezelf na gegaan wat ik allemaal deed en of dit nog wel hielp.

Onderbewust had ik mezelf in de loop de jaren echt zo geprogrammeerd dat ik overal hard voor moest werken. Maar dat is natuurlijk niet nodig! Rusten is heel erg belangrijk en dit gunde ik mezelf niet. Ook toen ik een blessure en andere vage klachten kreeg, bleef ik hard werken om te revalideren.

Maar zo werkt dat natuurlijk. Dan heb je juist rust nodig! Dus wat ik ben gaan doen is dat ik heel bewust naar mijn eigen programmering, mijn mindset, ging kijken. Welke patronen helpen me? Welke patronen juist niet? Daardoor ben ik mezelf in kleine stapjes gaan veranderen waardoor ik mezelf energieker ging voelen.

Daarom: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

>>>Lees ook deze tips voor direct meer energie! <<<

Denk bewust na!

Stel jezelf eens de vragen: Wat heb ik nodig om fitter te worden? Hoe kan jij jouw routines en gedrag veranderen? Zodra je hier bewust over na gaat denken kun je eraan gaan werken en vooruitgang boeken.

Neem je lichaam serieus, je hebt er maar één!

Ga eens lekker experimenteren met hoe jij vol energie in het leven kunt staan! Op het moment dat je dit doet, dan ga je nog meer top prestaties neerzetten! Neem jezelf en je vage klachten serieus!

DIRECT meer ENERGIE DOOR DEZE MASTERCLASS

Nu heb ik je vijf tips gegeven waarmee jij nu in actie kunt komen voor direct meer energie! Een hoog energieniveau is echt de basis tot succes. Door meer energie ben jij een leuker mens, heb jij meer zelfvertrouwen en realiseer jij sneller je doelen!

Omdat ik weet hoe belangrijk een hoog energieniveau is heb ik speciaal voor jou deze masterclass voor direct meer energie ontwikkeld waarmee jij je energieniveau kan verhogen.

Wil jij graag je energie snel met drie stappen laten stijgen? Dan is deze masterclass echt iets voor jou!

>>> JA, ik wil meer energie! <<<

Ik gun jou dat jij nog sneller en moeitelozer je dromen gaat realiseren. Daar help ik je graag bij. Kom in beweging en download deze masterclass.

Op zoek naar extra inspiratie? Volg mij voor extra inspiratie op Instagram of Facebook of luister mijn podcast. 

Met sportieve groet, Sanne van Paassen

Tips voor direct meer energie!tips voor die energie boost

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00