...

detox voordelen

Zoals jullie misschien wel weten, volg ik regelmatig een detox. Dit doe ik zodat de afvalstoffen uit mijn lichaam verwijderd worden. Jullie kunnen hier lezen welke voedingstoffen ik vermijd en wat ik wel en niet mag eten. Eigenlijk is deze lijst niet eens zo streng en mag ik zelf de hoeveelheden bepalen! Daarom dat ik deze detox wil, combineren met het sporten. (Een detox gebaseerd op alleen sapjes, lijkt mij geen goed alternatief!)

Doel van detox
Je zou een detox kunnen doen om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te stimuleren. Met een detox wordt het lichaam ondersteund bij het ontgiften. Je darmen, nieren en lever helpen bij het ontgiften van je lichaam. Het kan zijn dat je lichaam te verzuurd is en dat je organen niet meer goed functioneren. Als je een van de volgende symptomen hebt, zou het kunnen zij dat je lichaam verzuurd is:

  • sterke lichaamsgeur
  • opgeblazen gevoel
  • acne
  • prikkelbare darm
  • niet willen afvallen (ondanks dat je energieinname minder is).

Verzuurd?
Als jou lichaam verzuurd is dan ben je vatbaarder voor ziektes en is je weerstand lager. Je lichaam kan verzuurd zijn door het eten van vlees, harde kaas, geraffineerde producten, zoals witbrood, suiker, frisdrank, koffie, zwarte thee, alcohol en producten vol met toevoegingen. Tevens zorgt stress, straling niet goed reageren op gluten en roken bij aan verzuring van het lichaam. Ook het intensieve sporten, zoals waarschijnlijk bij mij het geval is, kan de oorzaak zijn van verzuring.

Oke, dan heb je geconstateerd dat jou lichaam verzuurd is, wat ga je dan doen?

Eten van basische voeding
Wil je ervoor zorgen dat je lichaam gaat ontgiften dan is het belangrijk basische voeding te eten. Basische voeding bestaat uit pure producten, zoals groentes en fruit. Vooral groene bladgroentes hebben een ontgiftende werking. Een goede start is om ’s ochtend een lauw glas citroensap tot je te nemen. Het is belangrijk dat het zuur base evenwicht weer in balans komt. Dit kan door een detox te doen (zoals ik dus nu aan het doen ben).

Voordelen detox
Als je gaat detoxen zal je merken dat je lichaam erop reageert. Het kan zijn dat je jezelfe eerst slechter gaat voelen, omdat jou lichaam moet afkicken. Maar uiteindelijk zal je energieker en schoner gaan voelen! Andere voordelen kunnen zijn:
– helder denken
– mentale welzijn verbeteren
– bestaande ziektebeelden verminderen
– mooiere huid
– reset van het lichaam
– verjonging

Toch genoeg redenen om te gaan detoxen? Misschien is de Bioteaful Detox iets voor jou! 

Eat en Feel Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00