...

detox voordelen

Mijn detox zit erop! Vier weken lang heb ik glutenvrij, lactosevrij (wel geitenmelk producten), e-nummervrij, zonder vlees (gelukkig wel vis), cafeïnevrij, alcoholvrij, en geraffineerde suikervrij gegeten. Daarnaast heb ik een aantal detoxrituelen gedaan, zoals het borstelen van mijn huid en het nemen van wisseldouches. Hier krijg je zo’n lekker zachte huid van :D! Een echte aanrader 😉

Het was even wennen dat ik vooral geen vlees mocht eten. Ow ja, en die lekkere latte machiatto die ik wilde nemen als ik ging uit eten. Dat is voor mij echt verwennerij! Maar het is me gelukt! Jeetje, en ik voel me goed. Toevallig ben ik vandaag sinds lange tijd weer naar de hot yoga geweest. De laatste keer had ik zo last van mijn darmen en buik, dat ik de oefeningen niet meer kon doen. En nu, voelen mijn darmen echt goed en kon ik weer gewoon mee doen. Heerlijk!

Voordelen Detox

Maar ik ben super blij dat ik de detox heb gedaan. Want ik stink niet meer zo, mijn ontlasting is mooi en zeer regelmatig (tja, sorry voor dit poep en stink verhaal), mijn huid voelt zacht aan en voel me gewoon fit! Ow ja, wat mij nog het meeste op viel, is dat ik ’s nachts beter doorslaap. Echt bizar om dat te merken. Normaal was ik wel twee keer per nacht wakker en nu slaap ik door tot 7uur ’s ochtends. Hoe heerlijk is dat!

Na de Detox

Dan ben je klaar en ga je weer alles eten…. Nee, dat heb ik niet gedaan. Maar wat misschien niet zo handig van mij was, omdat ik een halve nacht wakker heb gelegen, is dat ik zo nodig een latte machiatto moest drinken na een lekker diner. Lekker als toetje om half 9 ’s avonds. Net nadat ik ruim vier weken totaal geen koffie had gedronken, na een detox. Wat een goed idee van mezelf 😉 Volgens mij heb ik het wel 1 uur zien worden, terwijl ik normaal echt meteen slaap. Ik lag te woelen en had een verhoogde rust hartslag. Wat was ik toch blij met mijn keuze……uhum.

Gelukkig had ik lekker genoten, wat was de latte machiatto lekker! Daar kan je mij echt blij mee maken! Tot nu toe is het bij één latte machiatto gebleven, want bij mij is het echt zo als ik er eenmaal aan begonnen ben, dan drink ik dagelijks weer sloten koffie.

Stiekem ben ik wel blij dat ik van mijn koffie verslaving af ben.

Lastig?

Misschien zul je denken dat deze detox lastig vol te houden is. Maar persoonlijk heb ik dit niet als een belemmering ervaren. Als je de juiste recepten hebt ontdekt, een goede detoxcoach hebt en een goede planning maakt, dan is vier weken detoxen goed te doen. Het is echt super belangrijk dat je een goede planning maakt met wat je de hele week wilt gaan eten. Ik had één keer in de week een kookdag. Dan maakte ik een soep, mijn sapjes, hummus, detoxbrood, een lekker salade, sportrepen en bakte ik boekweitpannenkoeken. Hierdoor had ik een goede voorraad, zodat ik de week goed detoxproof kon doorkomen. Tevens is een goede detoxcoach een aanrader! Ik heb de cursus tot detoxcoach afgerond, dus 😉

En nu?

Op dit moment voel ik me nog steeds super goed! Ik ga zoveel mogelijk detoxproof blijven eten. Alleen nu maakt het voor mij niet meer zoveel uit, als dit een keer niet meer lukt. Voor mezelf houd ik de 80% verantwoorde voeding aan en mag ik 20% zondigen. Tevens ben ik nu aan het ontdekken waar mijn darmen niet zo blij van worden. Is het lactose, gluten of juist het vlees? Daarnaast ben ik nu ook detoxcoach!! Later hier meer over. Mocht je voor nu al vast vragen hebben, dan kan je mij mailen!

Ik ben blij dat ik de detox heb ervaren en dat ik heb gemerkt wat voor positieve effecten het heeft voor mijn lichaam. Ook dat het gewoon lekker is en niet moeilijk hoeft te zijn 😉

Eat en Feel Bioteaful! 

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL 
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00