Volg je mij al een tijdje? Heb je de laatste tijd mijn blogs gelezen en tips toegepast om aan je doelen te werken? Dan is de volgende stap: demarreer! Als de basis staat, je goed voor jezelf zorgt, je weet wat je wilt en je in actie komt. Dan is het nu tijd om te demarreren, om boven jezelf uit te stijgen, om dat laatste steile stukje van de berg – de top – te beklimmen.

Demarreer

Als je de vorige stappen goed hebt doorlopen, hoeft dit geen moeilijke stap te zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk, alleen moet je ervoor waken dat je niet uitgeput raakt. Vergelijk het met het beklimmen van een berg: het laatste stukje is vaak erg steil. Op het moment dat je daar aankomt, moet je dus genoeg energie over hebben om dat pittige laatste stukje te kunnen overbruggen.

Naast energie heb je ook focus, rust en een mindsetprep nodig. Je concentratie, doorzettingsvermogen en vastberadenheid worden nu getest. Het is essentieel dat je jouw persoonlijke gameplan maakt om in de ideale prestatiestand te komen.

demarreer

Kom in je peakperformance-mindset

Mijn vriend zegt regelmatig tegen mij: ‘Als jij een rugnummer op doet, gebeurt er iets.’ Toen ik vroeger wedstrijden reed, moest ik altijd zelf mijn rugnummer opspelden. Natuurlijk was dit een praktische handeling, maar voor mij was het ook een mentale oefening, mijn mindsetprep. Omdat ik mijn gameplan helder had, kon ik mijn winnaarsmentaliteit opspelden. Dit zorgde ervoor dat ik in de peakperformancemindset kwam om optimaal te presteren in een wedstrijd.

In mijn werk als coach en spreker pas ik nog steeds regelmatig mijn gameplan toe. Recent mocht ik bijvoorbeeld een lezing geven in Huis Ter Duin voor de partners van een groot ICT-bedrijf. Op het podium wilde ik optimaal performen en net voordat ik het podium beklom, speldde ik mijn winnaarsmentaliteit op. Nadat ik het praktische deel van mijn lezing voorbereid heb – wat ga ik precies vertellen en hoe ga ik het publiek ook echt in beweging krijgen? –, bereid ik me mentaal voor: hoe zorg ik ervoor dat ik in de ideale prestatiestand kom?

Lees ook: Droom groots en realiseer je doelen

Mindsetprep

Ik heb hiervoor mijn persoonlijke ritueel ontwikkeld – mijn mindsetprep. Een onderdeel daarvan is dat ik ongeveer drie kwartier van tevoren andere kleding aantrek: een net pak, oftewel mijn podiumkleding. Zo trek ik als het ware tegelijkertijd de mindset aan van een succesvol spreker. Daarnaast visualiseer ik mijn talk en zie ik voor me wat voor impact de talk heeft op het publiek. Ook zeg ik tegen mezelf: ‘Ik ben een baas’. Allemaal onderdeel van mijn gameplan, waarmee ik in de juiste flow op het podium sta.

Wil jij ook zo’n gameplan? In mijn komende blogs ontdek je hoe jij aan de hand van jouw persoonlijke gameplan ook in deze ideale prestatiestand komt.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00