...

Naast alle tips & inspirerende verhalen die ik deel in mijn blogs, zullen jullie vanaf nu ook elke week een nieuw soort bericht voorbij zien komen! Namelijk een geschreven interview met een inspirerend persoon, deze week sprak ik met Guy Burgerhout, nieuwsgierig? Lees vooral verder!

Combinatie werk en fit

Wie ben je? Waarom doe jij wat jij doet?

Ik ben Guy, 36 jaar en een fanatieke amateur wielrenner. Wielrennen doe ik om mezelf fit te houden, te ontspannen maar vooral omdat het gewoon erg gaaf is om te doen. Fietsen in de Bergen bijvoorbeeld is echt waar ik heel erg van kan genieten!

Wat is je grootste droom in het dagelijksleven (werk/gezin?andere hobby’s)? Wat wil jij bereiken in het leven?

Mijn grootste droom is toch wel emigreren naar een land waar de bergen aan de voordeur van mijn huis zouden liggen. Het zou me dan ook super tof lijken om vanuit daar mensen te begeleiden met mooie tochten door de bergen op de racefiets.

Wil jij vol energie je dromen gaan realiseren? Download mijn gratis werkboek om hiermee aan de slag te gaan!

Op welke manier ben jij bezig met het waarmaken dan deze droom?

Ik ben er nu nog niet perse heel erg mee bezig, dit omdat situaties in de privé sfeer dit nu nog niet toelaten. Maar ik ben me wel bewust van wat ik wil en zodra hier ruimte voor is ga ik er alles aan doen om dit waar te maken!

Wat is het belangrijkste doel dat jij dit jaar wil bereiken?

Dit jaar is mijn belangrijkste (fiets)doel Les Trois Ballons, deze rijdt ik voor de 4e keer. Vorig jaar had ik de slechtste dag ever en dit jaar wil ik dus revenge! Het doel is dus hoger eindigen eigenlijk dan 2 jaar geleden. Persoonlijk heb ik als doel dit jaar om alles prive op de rit te krijgen na toch wel een turbulent 2018, waarbij er erg veel gebeurd is waar ik mentaal toch wel wat tegenslagen door heb gehad. Dus 2019 word het jaar van metaal weer sterker worden.

Hoe combineer jij dit met het dagelijks leven? 

Combineren kan soms lasting zijn aangezien ik soms ene dag kan hebben waarin ik geen zin heb om bijvoorbeeld te gaan werken, maar ja de baas verlangt dat toch van mij. Dus ik struggle de dag door op het werk dan vaak en neem rust na het werken, soms door niks te doen maar ook zeker wel door lekker te gaan sporten! Dat geeft meestal toch wel echt een mentale boost.

Wat betreft de revenge voor Les Trois Ballons, hard trainen weer de aankomende tijd om fit aan de start te staan. Als ik dat gedaan heb en dan aan de start sta met weer een slechte dag, accepteren en het beste ervan maken. Ik ga natuurlijk uit van een super dag dit jaar!

Wat is je sportieve droom? 

Mijn sportieve droom, ik heb al heel wat sportieve bucketlist items afgevinkt. Maar over het algemeen denk ik dat genieten van het sporten mijn belangrijkste is, zolang je ervan geniet kan je sportieve dromen waarmaken. Maar 2 dingen die ik nog graag wil doen zijn meerdaagse fietstochten door Noorwegen en Zwitserland, misschien wel als een echte bike-packing trip. Dit heb ik vorig jaar 3 dagen door Nederland gedaan en dat was echt heel erg gaaf om te doen.

Wil jij ook gaan bikepacken? Lees hier meer over mijn bikepacking avontuur in Patagonië!

Wat is je #1 tip in het bereiken van je sportieve doelen in combinatie van je werk en gezin?

Ik denk dat je hier gewoon een juiste balans in moet hebben, vooral ook communiceren met de mensen om je heen, zodat je ook weet wanneer het teveel word voor welke partij dan ook. Ik heb geen gezin, maar kan me voorstellen dat het niet leuk is als papa elk weekend gaat fietsen, dus hier een balans in vinden die voor iedereen gezond is.

Hoe combineer je het sporten met het dagelijks leven in een drukke periode?

Ik werk minimal 40u per week, hiernaast probeer ik nog 12-15u te fietsen. Al met al best druk, zeker ook omdat ik vaak meer dan 40u werk in de week. Ik plan mijn extra werk uren op dagen dat ik niet sport of ik begin eerder zodat ik in de middag nog tijd heb om te fietsen,  in de avond heb ik dan wat tijd om te relaxen.

Wat doe je als je een mental breakdown hebt? 

Dit gebeurd niet heel vaak maar als ik dit heb dan sport ik niet (mocht het op een sport dag zijn), ik pak dan rust en lig dan mentaal ook gewoon liever lui op de bank, kort gezegd luister ik naar waar mijn lichaam behoefte aan heeft.

Wat is je ochtendritueel?

Mijn ochtend ritueel is vrij kort, de wekker gaat dan stap ik mijn bed uit, aankleden etc. Ik drink dan 2 glazen water, pak mijn eten voor die dag en stap in de auto (dit alles duurt 10-15min). Op het werk eet ik pas en drink soms een bak koffie, dank om ik de ochtend wel door.

Nieuwsgierig hoe jij vol energie je ochtend kan starten? Dan is deze podcast een aanrader!

Waarvan krijg jij energie?

Ik krijg zeker energie van sporten en actief bezig zijn, maar een dagje niks geeft me ook energie. Afspreken met vrienden, avondje bioscoop zijn ook energie verhogers voor mij.

Wat is je #1 tip om jezelf energiek te blijven voelen? 

Luisteren naar wat je lichaam/geest nodig heeft, dat betekend niet dat je jezelf soms niet kan pushen om toch te gaan trainen als je wat vermoeider bent. Mij geeft dit vaak wel een energie boost.

Wie inspireert jou om toch vol energie je eigen pad te bewandelen? 

Mijn coach inspireert me om goed te trainen en rust te pakken. Mijn vriendin inspireert en steunt me ook heel erg in mijn (fiets) doelen, echt heel erg fijn. Maar gek genoeg misschien ben ik ook mijn eigen inspiratie, door te zien wat ik allemaal bereik kan ik mezelf blijven inspireren om door te gaan en mijn weg te vinden.

Nieuwsgierig naar de coach van Guy? Luister hier het interview met fietstrainer Martin Lukassen

Wat is je grootste tip om zakelijk succesvol te zijn in combinatie met een fijn sociaal leven en voldoende tijd en energie over te houden om te sporten? 

Ik heb geen eigen zaak natuurlijk, maar succes ligt denk ik in de balans zoals ik al eerder heb aangehaald. Als er een goede balans is tussen werk en rust is er ook energie over voor sporten, want jezelf helemaal kapot werken slurpt alle energie op die je zou kunnen gebruiken voor sporten.

Hoe ziet jouw zondagochtend eruit? 

Uitslapen (ook al kan ik dat niet echt), koffietje, relaxed ontbijten en daarna vaak een rondje op de fiets.

Hoe zorg jij voor me-time? 

Door deze echt te nemen wanneer het kan, nu betekend me-time voor mij ook zeker lekker naar buiten op de fiets. Maar na een week hard werken/trainen is een vrijdag avond met een luie film avond op de bank voldoende me-time.

combinatie werk en fit

Combinatie werk en fit

Herken je jezelf misschien in enkele antwoorden van Guy of ben je benieuwd naar meer verhalen? Deze reeks interviews komt wekelijks terug 🙂

Wil jezelf aan de slag met de onderwerpen uit dit interview? Lees dan mijn blog doelen stellen voor sporters, trainen in combinatie met een baan & rust is ook trainen deze kunnen je wellicht helpen!

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagram of Facebook.

Met sportieve groet,
Sanne van Paassen

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00