Ik moet jullie iets bekennen. Ik ben namelijk echt een “koekie monster”. Vind koekjes gewoon erg lekker! Sinds dat ik bewust bezig ben met mijn voeding, eet ik deze niet meer zo veel. Weten jullie welke koekjes mijn favoriet zijn? De chocolate Chip Cookies. Heerlijk smullen.
Pas gaf ik een feestje. Dus een goede reden om deze koekjes te maken. Gelukkig gingen tijdens het feestje niet alle koekjes op, dus had ik de dagen erna ook nog wat om te smullen. Echt genieten!
Deze foto wilde ik even met jullie delen. Deze heb ik gemaakt tijdens de workshop voor food fotografie. Wat zien die koekjes er toch lekker uit!
Ja, dit recept is zonder geraffineerde suiker, zonder zuivel en glutenvrij.
Ingrediënten
- 2 cups havermoutmeel
- ¾ cup kokosolie
- 1 cup (geweekte) dadels
- ¼ tl baksoda
- 1 tl appelciderazijn
- 100 gram pure chocolade 92% (Ik gebruikte chocolade van het merk Vivani)
Tip: Heb je nog nooit met cups gewerkt? Cups 😉
Bereidig
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Week de dadels in warm water
- Smelt de kokosolie
- Hak met de keukenmachine de chocolade in kleine stukjes
- Meng de havermout, dadels en kokosolie met een mixer.
- Voeg vervolgens de baksoda en appelciderazijn hierbij en vervolgens de pure chocolade.
- Bak deze koekjes in de oven ongeveer 15 minuten (goed kijken of de koekjes klaar zijn!)
Eat en Feel Bioteaful!
WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021