...

IMG-20150323-WA0001“Wauw, het zit erop.” Na acht dagen bikkelen is de Cape Epic voorbij. Sanne en Jolien reden hem uit, werden achtste in de slotrit en negende in het klassement. “De finaledag was maar 92 kilometer en kende 1500 hoogtemeters. Vergeleken met de rest van de ritten stelde dat totaal niets voor”, zegt Sanne. “Deze etappe was alleen oersaai. Alleen maar rechtdoor over brede padden en gassen door de pof.”

Hoe anders was het een dag voordien nog. “Die was super mooi! Daarin zaten veel mooie singletracks en ging het heel vaak kort op en af. Iets wat mij als crosser wel ligt, maar ook Jolien vond deze etappe heel erg leuk. Tijdens de laatste etappe had ze het zwaar. Ze was helemaal leeg. Ook niet gek na zoveel uren in het zadel. Af en toe heb ik haar geholpen, met het geven van een duwtje of ze hing even aan mij. We wilden gewoon zo snel mogelijk bij de finish zijn.”

Sanne kijkt nu terug op een onvergetelijk avontuur. “Wat was dit een mooie ervaring. Het is heel bijzonder om als team te rijden. Dat was ik niet gewend. Het was leerzaam en af en toe jammer wanneer het niveau verschil wat groter was dan ik had gedacht. Voor een topsporter die altijd voor de overwinning wil gaan is dat frustrerend. Maar ik heb genoten. Het waren mooie trials, die niet al te technisch zijn.”

Foto: Sanne op kop in de slotrit van de Cape Epic.

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00