raceverslag transalp Sanne van PaassenRaceverslag transalp

Voor Sanne gaat zondag de Transalp van start. Die rijdt ze samen met Rob van der Werf. “Iets dat pas sinds vorige week duidelijk is”, aldus Sanne. “Allebei onze teammaatjes hadden afgezegd, waardoor wij samen een mooi team kunnen vormen. Samen gaan we in de mixed categorie uitkomen. Onze ambities? Samen ontspannen rijden en hopelijk zit er een mooi podium in. De Transalp is lang, zeven dagen. Er zitten lange etappes bij en er wordt warm weer voorspeld, dus er kan veel gebeuren. Belangrijk is dat we goed voor onszelf zorgen.”

Het zal geen gemakkelijke opgave worden om samen te rijden. “Natuurlijk zit er een groot niveau verschil tussen ons. Deze keer ben ik de bottleneck. Ik ben dé beperkende factor. Dat zal wel even wennen voor mij worden. Zo’n race heb ik wel vaker gedaan, maar dan waren de rollen omgedraaid. Ik ga niet te snel starten, mezelf niet over de kop rijden en ontspannen rijden. Tja, als ik geniet fiets ik het hardst!”

Aan Sanne’s fietspartner zal het niet liggen, zo lijkt het. “Rob is goed in vorm. Hij heeft super gereden in de Bike Four Peaks, waar hij vijftiende werd in het eindklassement. Hij rijdt rap bergop. Ik ben wel heel nieuwsgierig hoe deze race gaat. Voor mezelf, maar ook samen. Tja, zeven dag lang een blok aan iemand’s been zijn en dan toch nog super hard fietsen. We gaan super hard knallen! Ik heb er reuze zin in en stiekem is het toch wel gaaf om met zo’n sterke partner te rijden.”

Enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag? Lees mijn ervaringen: hike of bike transalp & Luister de podcast over hoe je training kan optimaliseren.

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagram of Facebook.

Met sportieve groet,
Sanne van Paassen

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00