Sanne van Paassen

Wat ben ik toch met een super vipe gestart met het rijden van wedstrijden. Als ik dat vantevoren wist hoe ik mijn eerste wedstrijden zou rijden, dan had ik daar voor getekend! Ik kon mezelf goed voorin in het peleton handhaven en zelfs mee springen. Ik voelde wel dat ik nog niet top was, maar dat kan natuurlijk ook niet als je bijna een jaar niet hebt gekoerst. Het was ook gewoon weer genieten om uberhaupt te kunnen koersen! Het zat me ook echt mee 😉 

Tja, dan gaat het lekker en dan ga je ook de intensiteit in je trainingen vergroten. Dat had ik nog niet gedaan voordat ik ging koersen, dat was de volgende stap in mijn revalidatie. Tja, en wat doe je nog meer om je intensiteit te vergroten? Criteriums rijden. Dat is ook een super goede manier om intensiteit te trainen. Zo’n wedstrijd kan je niet nabootsen in de training en die zijn zo intensief!

Afgelopen weken had ik dus het vizier gericht op intensievere trainingen. Dit met het oog op het NK, maar ook voor de andere wedstrijden. Helaas heb ik het NK niet kunnen rijden, te weinig punten. Logisch als je zo weinig wedstrijden hebt gefiets, maar wel jammer. Dus vorig weekend was een weekend waarin ik weer goed kon trainen, waar ik mijn blokjes goed kon afwerken.

Daarnaast had ik vorige week twee criteriums achter elkaar gereden als goede training. Luijksgestel en Hapert. Knallen, vlammen, aanzetten en stoepen. Bocht na bocht weer flink aanzetten. Gewoon even 30 rondjes om de kerk rijden. Zo klein zijn deze rondjes. Dus met veel bochten en veel aanzetten, dus erg intensief! Goede training, pijnlijk, zwaar, maar achteraf misschien wel een te goede training geweest.

Tijdens de wedstrijden ging het al niet zo vanzelf. Gewoon zwaar, gewoon echt kloten eigenlijk! Wat was dat afzien. Op een of andere manier heb ik het nog totaal niet in mijn benen om steeds snel achter elkaar te versnellen…. Toen zat het me even tegen 🙁

Nu zijn we ondertussen al weer een week verder. Mijn benen hadden van die wedstrijden geleden, deden pijn. Natuurlijk, doen mijn benen pijn van het koersen. (Bij wie is dat niet het geval?) Maar nu doen ze nog steeds pijn. Niet heel erg, maar ik merk dat als ik tempo rijd weer dezelfde pijn heb als eerst. Gelukkig niet zo erg. Maar die pijn is er. Het is weer zwoegen op de fiets. Het zit me gewoon even tegen….

Balen, frusterend, weer even een tegenslag.

Maar dat hoort erbij, denk ik. Als je aan het revalideren bent kan je niet in een keer terug komen. Volgens mij, horen daar tegenslagen bij. Jammer genoeg. (Oké, nu praat de rationele Sanne). Rusten, mijn benen verwennen en dan kan ik er weer tegen aan. Dan kan ik weer gaan knallen, weer op zoek naar die balans.

Want dat is revalideren. Steeds dat randje opzoeken. Nu ben ik er net overheen gegaan, waardoor mijn benen weer pijn doen. Nu rusten, herstellen. En dan weer opbouwen tot dat randje….. Wat een uitdaging 😉 Niet te snel willen gaan, maar stapje voor stapje.

Wat ga ik nu doen? De komende dagen even niet fietsen. Mijn benen laten ontspannen, masseren (super pijnlijk!), hot yoga, core stability, zwemmen en hardlopen. Ja, ik ben weer gestart met hardlopen! Dit schijnt heel goed te zijn om mijn spieren dun te houden. Heb jij ooit een hardloper gezien met dikke bovenbenen? Dat is wat ik wil, dunnen bovenbeenspieren. De afgelopen drie weken zijn door de intensieve trainingen mijn spieren maar liefst 3 cm gegroeid. Teveel, voor mijn blessure. Dus ik ga zo lekker mijn hardloopschoenen aan doen om mezelf weer even uit te leven! Dat is ook genieten.

Grrrrr, maar wat is dit frusterend! Ik wil gewoon lekker biken. Niet nadenken, maar gewoon kei hard fietsen! Lekker stoempen, door wind sleuren, genieten en afzien. Dat is wat ik wil (dit is de emotionele Sanne).

Ach, geduld, geduld, geduld. Dat is het toverwoord!

Hebben jullie ook wel eens een tegenslag tijdens een blessure meegemaakt?  En hoe ging jij hiermee om?

Feel Bioteaful!

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00