...

waterval ijsland

Nog even en dan is het zover. Dan ga ik samen met mijn vriend een lange fietstocht maken door Patagonië. Een reis die al langer op de planning stond, maar waar we nu echt de tijd voor gaan nemen. Oke, we blijven geen eeuwigheid weg, maar we gaan er toch even lekker tussen uit! We gaan een gaaf avontuur tegenmoet. De allereerste keer dat we samen zo lang op de fiets gaan zitten en samen in een kleine tent gaan slapen. Ja, echt een heel kleine tent!

tent bikepacking

Wat gaan we precies doen?

We gaan een bikepacking tocht maken vanaf Ushuaia, het meest zuidelijke puntje van Zuid Amerika, naar San Barilloche. De directe weg is ruim 2000km. Ons kennende gaan we niet de meest korte weg fietsen, maar de leukste weg. Ik heb de route al een beetje uitgezocht en heb gezien dat we verschillende watertjes over moeten steken. En ik heb ondertussen al begrepen dat de boten geen vaarschema hebben. Dat houdt dus gewoon in, dat je geduldig moet wachten op de eerst volgende boot.

route patagonie bike packing

 

 

 

PS. Dit is niet de precieze route die we gaan fietsen. Waarschijnlijk zullen we meer in Chili gaan fietsen. Maar tips zijn van harte welkom!

Bikepacking houdt in dat we al onze bagage op onze fiets binden. Op onze mountainbike om precies te zijn, inclusief tent, kook spulletjes, kleding en reserve materialen. Eigenlijk zo min mogelijk.

Je snapt het wel. Ons geduld, maar ook ons materialisme zal op de proef gesteld worden.

We zullen namelijk een route gaan rijden, waar we niet iedere avond in een hotel kunnen slapen. We hebben samen wel afgesproken dat we toch af en toe onszelf de luxe zullen veroorloven. Onze tent is namelijk zo klein, dat als mijn vriend zichzelf omdraait ik buiten de tent lig 😉 Dat is natuurlijk wel een grapje. Maar rechtop mezelf omkleden kan dus niet.

Tja, het ergste is natuurlijk dat we alles zelf gaan meesjouwen. Al dat gewicht van die tent en heel mijn garderobekast. Je begrijpt natuurlijk al dat ik wel echte keuzes aan het maken ben. Welke winterjas ga ik meenemen? Het is daar namelijk maximaal 14 graden in de zomer! En het waait daar echt enorm hard!

En welke pan ga ik meenemen? Nja, echt keuzestress dus 😉

En dan die 2000km. Hoe gaan wij die binnen een maand overbruggen? Hoe gaan wij dat uberhaupt voor elkaar krijgen als we ook nog eens ons eigen hemelbed moeten meesjouwen? Zouden we af en toe moeten smokkelen, door een bus te nemen. Ja, ik beken. We gaan samen op avontuur en als we het gaver vinden om tijdens ons avontuur een lift te nemen, dan gaan we dat gewoon doen! (Zeg ik dit nu echt, als ex-topsporter….) 😉

Ons grote voordeel is dat een bijna dorpsgenoot zo gek is om heel de wereld rond te fietsen. Laat hij nu toevallig 1 december gestart zijn vanuit Ushuaia. Hij legt voor ons de broodkruimels neer, zodat wij niet kunnen verdwalen. Gelukkig kregen wij van hem al het bericht dat hij 75 km in 8 uur had gefietst, vanwege de enorme tegenwind. Dat zal afzien worden!

Nja, ik heb ondertussen ook al begrepen dat je wellicht beter van noord naar zuid kan fietsen in verband met de wind. Laat ik maar zeggen, dat wij eigenwijs zijn en wel van een uitdaging houden. En dat we sterk genoeg zijn om deze wind te trotseren. Hopelijk denk ik hier in januari nog steeds zo over!

Mochten jullie leuke tips hebben qua route, let me know!

Vinden jullie het trouwens leuk om ons reis te kunnen blijven volgen? Dan zorg ik ervoor dat ik een app op mijn telefoon heb staan zodat ik mijn blog kan updaten. Want deze laptop vind ik dus echt te zwaar om mee te sjouwen!

Feel bioteaful!

Liefs Sanne

 

PS. Nog wat leuke foto’s van ons IJsland avontuur van afgelopen zomer. Toen hebben we geoefend om in een kleine tent te slapen!

20160821_165348133_ios uitzicht IJsland zonsondergang ijsland IJsland bron

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00