Ervaring met transalp?

Ervaring met transalpVandaag was echt de koninginnenrit, met 118 kilometer en daarin 3500 hoogtemeters. Daarbij moesten we meteen een klim op van 2500 hoogtemeters. Die was 25 kilometer lang met op het laatst een trail van 5 kilometer met loopstukken. Nou ja, loopstukken. Steil afdalen. Iemand had zelfs zijn fiets in het ravijn laten vallen. Soms kon je een klein stukje fietsen, maar meestal hiken met de fiets langs de afgrond. Met mijn korte pootjes ben ik niet in mijn voordeel als ik steile rotsen moet bedwingen. Daarentegen merk ik dat ik op vlakkere loopstukken enorm in mijn voordeel ben met mijn crosstechniek.

Onze tactiek; de hele race een eigen koers rijden. Wat bizar was, was dat in het begin echt aan alle kanten iedereen voorbij kwam, maar tijdens het lopen en het vervolg na de 25 kilometer lange klim kwamen we veel andere koppels tegen.

Rob is mijn held! Mijn supporter, navigator, waterdrager en coach onderweg. Het is fijn om zo samen te rijden. Wellicht soms heel frustrerend dat ik voor hem zijn doen veel te rustig rijd. Ja, de ik word niet geduwd tactiek is nog steeds een feit! Maar gelukkig kan hij zijn frustratie goed verbergen. Daar ben ik heel blij om!

Duel
Op het laatst was er nog een duel voor de vierde plek. Tja, een meisje hing tijdens de klim aan een jongen en ze raceten er vandoor. In de afdaling kwamen wij hen nog tegen en op de volgende klim gebeurde hetzelfde. Nee, ik kom gewoon zelf boven en Riva is nog ver! Oké, als het een podiumplek zou zijn…. Dan zou ik nog gaan twijfelen 😉 Helaas was de afdaling niet technisch genoeg… We staan nu vijfde in het klassement.

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek en luister de podcast over hoe je training kan optimaliseren, Wil jij als sporter leren hoe jij de makkelijkste sportieve winst boekt? Check hier waarom mentale training zo belangrijk is. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagram of Facebook.

Met sportieve groet,
Sanne van Paassen

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00