...

11-10-2014: Wielrennen: Veldrijden GP van Brabant: 's-HertogenboschNadat ze een week geleden haar rentree maakte met een vierde plaats in de Superprestige Gieten, is ook de tweede wedstrijd van het seizoen goed verlopen voor Sanne. Achter winnares Helen Wyman finishte ze zaterdag als vijfde in de GP Brabant. Dat deed Sanne nadat ze opnieuw in het achterveld moest starten en dus een flinke inhaalrace voor de boeg had na de start. “En extra gaaf was het vandaag dat dit een koers om de hoek is voor mij”, vertelt Sanne na afloop.

De cross was er één met wat wisselende omstandigheden. Zeker omdat het net voor de start begon te regenen. “Ik was blij dat ik nog net van tevoren een rhino band voor had gestoken voor meer grip. Mijn start was wel bar slecht, maar een heel goede start kon ik toch niet hebben. Door mijn slechte startpositie en het feit dat we direct het veld in gingen, moest ik echt aan een lange inhaalrace beginnen.”

Vanaf de dertigste plaats probeerde Sanne op te schuiven. “De kop van de wedstrijd was al te ver weg”, kijkt ze terug. “Doordat ik snel naar voren wist te rijden viel ik nog, maar uiteindelijk wist ik mijn eigen ritme te vinden. Ik reed nog naar de vijfde plaats. Eigenlijk best knap na zo’n inhaalrace, vind ik zelf. Ik wil wel eens zien waar ik sta als ik op de eerste startrij mag plaatsnemen. Hier houd ik in ieder geval een goed gevoel aan over. Conditioneel is het goed. Nu moet ik punten sprokkelen om mijn startpositie te verbeteren. Hopelijk mag ik volgend weekend in de World Cup Valkenburg starten.”

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00