bananenbrood

Ik zorg dat ik altijd snacks in huis heb, voor het geval dat ik tussen de maaltijden door trek heb. Bananenbrood is voor een mij een snack. Als ik terug kom van het trainen even lekker een snee bananenbrood . Echt smullen! Daarnaast lunch ik ook met bananenbrood, soep samen met een snee bananenbrood met avocado en geitenkaas. Jammie!

Dit brood wordt van bananen gemaakt. Het liefst zo zwart, uhh rijp, mogelijk. Als ik bij de groenteboer vraag naar zwarte bananen kijken ze mij altijd raar aan. Ik vind die het lekkerste leg ik dan uit. Dan begint de groenteboer te vertellen dat niet veel mensen die zo willen hebben. Nou ik juist wel. Hier kan je echt lekker brood mee maken. Dus heb je bananen al een tijdje te lang in je fruitschaal liggen, dan is het een goede reden om een lekker bananenbrood te bakken! Heb je nog te veel ‘zwarte’ bananen over, dan kan je natuurlijk ook de bananen invriezen en gebruiken voor een smoothie.

Daarnaast zijn ‘zwarte’ bananen veel gezonder dan onrijpere banenen. Dit komt omdat het zetmeel in onrijpe bananen niet kan worden afgebroken door dunnen darm. Een rijpe banaan levert ook meer energie dan een onrijpe banaan. Dus de ‘zwarte’ banaan is de ideale sportsnack. Ben je benieuwd naar nog meer informatie over bananen? Dat kan je hier lezen.

Genoeg gepraat over de bananen, hieronder is het recept van het heerlijke brood.

bananenbrood

Ingrediënten:

Hoe te bereiden?

Verwarm de oven voor 175 graden. Smelt de kokosolie op laag vuur. Wel de dadels.  Doe het havermoutmeel samen met de  gesmolten kokosolie in een kom en meng dit. Pureer vervolgens de bananen en dadels en voeg deze aan het beslag toe. Zorg dat de bananen goed door het mengsel heen gemengd worden. Schep vervolgens de rozijnen, cacaonibs, walnoten, baksoda, appelazijn en kaneel door het beslag. Doe het beslag in een ingevette cakeblik en zet dit ongeveer 50 minuten in de oven.

TIP: Mijn bananenbrood beslag is behoorlijk nat, kijk daarom regelmatig even in de oven. Het kan zijn dat de bovenkant sneller klaar is dan de binnenkant. Leg in dit geval aluminiumfolie over de bovenkant en laat de binnenkant verder garen. 

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM |

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen

No, thanks!

Contact