...

Speciaal voor sporters bananenbrood

Ik zorg dat ik altijd snacks in huis heb, voor het geval dat ik tussen de maaltijden door trek heb. Bananenbrood voor sporters is erg lekker als snack voor of na het sporten. Als ik terug kom van het trainen even lekker een snee bananenbrood . Echt smullen! Daarnaast lunch ik ook met bananenbrood, soep samen met een snee bananenbrood met avocado en geitenkaas!

Bananenbrood voor sporters

Jammie! Dit brood wordt van bananen gemaakt en is erg lekker voor sporters. Het liefst zo zwart, uhh rijp, mogelijk. Als ik bij de groenteboer vraag naar zwarte bananen kijken ze mij altijd raar aan. Ik vind die het lekkerste leg ik dan uit. Dan begint de groenteboer te vertellen dat niet veel mensen die zo willen hebben. Nou ik juist wel. Hier kan je echt lekker brood mee maken. Dus heb je bananen al een tijdje te lang in je fruitschaal liggen, dan is het een goede reden om een lekker bananenbrood te bakken! Heb je nog te veel ‘zwarte’ bananen over, dan kan je natuurlijk ook de bananen invriezen en gebruiken voor een smoothie.

Zwarte bananen zijn toch niet lekker?

Daarnaast zijn ‘zwarte’ bananen veel gezonder dan onrijpere bananen. Dit komt omdat het zetmeel in onrijpe bananen niet kan worden afgebroken door dunnen darm. Een rijpe banaan levert ook meer energie dan een onrijpe banaan. Dus de ‘zwarte’ banaan is de ideale sportsnack. Ben je benieuwd naar nog meer informatie over bananen? Dat kan je hier lezen.

Genoeg gepraat over de bananen, hieronder is het recept van het heerlijke brood.

bananenbrood recept voor sporters

Lees meer: Hoe jij zelf havermoutmeel kan maken! Ook erg lekker van havermout pannenkoeken

Ingrediënten:

 • 2 cups havermeel
 • 1 et kokosolie
 • 1/2 cup amandelmelk
 • 3 bananen
 • 1 cup dadels
 • 1/3 cup rozijnen
 • 1/3 cup cacaonibs
 • 1/2 cup walnoten
 • 2 tl baksoda
 • 1/2 tl appelazijn
 • 2 tl kaneel

Hoe te bereiden bananenbrood voor sporters?

Verwarm de oven voor 175 graden. Smelt de kokosolie op laag vuur. Wel de dadels.  Doe het havermoutmeel samen met de  gesmolten kokosolie in een kom en meng dit. Pureer vervolgens de bananen en dadels en voeg deze aan het beslag toe. Zorg dat de bananen goed door het mengsel heen gemengd worden. Schep vervolgens de rozijnen, cacaonibs, walnoten, baksoda, appelazijn en kaneel door het beslag. Doe het beslag in een ingevette cakeblik en zet dit ongeveer 50 minuten in de oven.

TIP: Mijn bananenbrood beslag is behoorlijk nat, kijk daarom regelmatig even in de oven. Het kan zijn dat de bovenkant sneller klaar is dan de binnenkant. Leg in dit geval aluminiumfolie over de bovenkant en laat de binnenkant verder garen.

Met sportieve groet, Sanne

PS. Wil jij dit jaar écht je dromen vol energie gaan realiseren? Download dan gratis mijn e-book. 

Heb jij wel eens een bananenbrood voor sporters gemaakt? Laat hieronder dan een reactie achter. 

recept bananenbrood voor sporters glutenvrij

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00