amandelmelk

Zoals jullie in mijn blog over “Melk, is goed voor elk?” hebben kunnen lezen, vermijd ik zoveel mogelijk producten met koemelk. Toen ik dit ging doen, moest ik behoorlijk veel aanpassen. Ben namelijk een enorme toetjes gek en ben dol op kaas! Daarnaast ontbijt ik vaak met havermout gemaakt met melk. Ik maak regelmatig amandelmelk. Deze amandelmelk kan je gebruiken voor je havermout of gewoon voor door je smoothies. Het lijkt misschien raar om zelf je melk te maken, maar dit is enorm makkelijk. Ik zou zeggen, gewoon een keer doen!

Soja

Natuurlijk kan je melk vervangen door soja producten. Persoonlijk vind ik het nadeel van soja producten dat hier vaak suiker aan toegevoegd is. Dat is voor mij overbodig. Daarom maak ik liever mijn eigen melk. Als ik sojamelk koop, bestel ik deze online. Dan weet ik zeker dat er geen suiker aan toegevoegd is.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Week de amandelen een nacht in water. Verwijder het water en voeg vers 2 cups water aan de amandelen toe. Gebruik de blender of staafmixer om de amandelen fijn te malen. Zeef de pulp uit de amandelmelk en voeg vervolgens de andere cups water hieraan toe.

Tip: De amandelmelk kan je een paar dagen in de koelkast bewaren. 

Eat Bioteaful!

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00