Ik stond bij de groenteboer te kijken welke groentes ik deze week naar huis zou nemen. Ik maak niet altijd een lijstje en koop mijn groentes op gevoel. Niet altijd heel handig, maar hierdoor krijg ik wel inspiratie om nieuwe recepten te maken. Op mijn foodbucketlist stond dat ik graag wilde gaan koken met groentes die voor mij niet bekend zijn. Daarom heb ik deze week gekozen voor Aardperen.
Ingrediënten Aardperen soep:
350 gram Aardperen
2 stuks Uien
1 teen Knoflook
1 stuk Zoete Aardappel
1 liter Bouillon
200 ml Kokosmelk
1 tl gedroogde Salie
1 tl Proveciaanse kruiden
Bereidingswijze:
Schil de uien, Aardperen, knoflook en de zoete aardappel en snijd deze in stukjes.
Fruit de uien en knoflook 2 minuten en bak vervolgens de Aardperen 5 minuten mee. Voeg het bouillon aan de groentes to een breng de soep aan de kook. Kook de soep 20 minuten. (Goed laten koken, want als de aardperen niet gaar zijn, is dat niet zo lekker! Ja, ik spreek uit ervaring…)
Pureer de soep en voeg de kokosmelk en de kruiden hieraan toe.
Eet smakelijk!
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021